Keukenhof - Olanda (cea mai mare gradină de flori din lume)

marți

Cititorii călători au smuls din timpul lor preţios şi ne-au scris... din nou.

Pentru ca am văzut ca ai sectiunea "Top 5 cele mai frumoase gradini din lume", m-am gândit sa-ti trimit si eu o poveste si cateva poze despre Keukenhof, o gradina superba din Olanda.
Enjoy!

Cateva cuvinte despre Keukenhof, cea mai mare gradina de flori de primavara din lume.

Situata in sudul Amsterdamului, este usor accesibil cu autobuzul fie din Amsterdam, fie din Haga. Este un parc imens cu flori de primavara, canale si lebede. Conform site-ului oficial, aici se planteaza peste 7 milioane de flori anual.

Parcul este deschis pentru vizite doar intre 24 martie si 20 mai, de aceea in anumite perioade se creaza un flux foarte mare de turisti. Drumul catre gradina poate fi putin enervant din cauza aglomeratiei din perioadele de varf. Dar se compenseaza extraordinar prin imensele “lanuri” de lalele si alte flori pe care le vezi atunci cand treci pe langa satele olandeze. Cum vezi la noi lanurile de grau si de porumb, in zona asta vei vedea terenuri imense de flori.

Intrarea in parc costa aproximativ 15 euro, pret care nu este deloc mare pentru ce-ti ofera acest loc. Intrand in parc, ai sentimentul ca te afli intr-un rai de flori. Ca estimare in timp, vreo 5 ore de plimbare iti permite sa vezi un sfert din parc. Lebedele, ca de obicei, sunt creaturile rasfatate ale parcului.Gradina este promovata printr-o parada anuala a florilor, care are loc in luna aprilie si se intinde pe 40 de kilometri. In aceasta parada poti vedea figurine imense de flori (de cativa metri marime), fiecare figurina fiind insotita de o trupa ce-ti ofera un spectacol aparte de muzica si dans.
Este un loc în care m-as reîntoarce de zeci de ori, dacă aş avea ocazia.
Georgi

1 comentarii:

Bijuterii spunea...

Minunat! Am trecut-o pe lista locurilor de vizitat.

Trimiteți un comentariu