Top 5 cele mai periculoase oraşe din lume

vineri


Cele 5 oraşe funtaşe în topul criminalităţii sunt încă destinaţii turistice la mare căutare.
1. Mogadishu - Somalia
Avertizările Guvernului privind călătoriile în Somalia sunt foarte clare: această ţară africană este extrem de periculoasă cu riscuri mari de terorism, lupta împotriva etniilor, răpiri şi piraterii de-a lungul coastelor.
Mogadishu, capitala Somaliei este capitala celor de sus menţionate. Oraşul este aproape distrus din cauza unui război civil care este în plină desfăşurare. Conform Naţiunilor Unite jumătate din populaţie a emigrat din capitală pentru a scăpa de câmpul de luptă. În fiecare zi zeci de oameni mor sau sunt răniţi din cauza bombardamentelor frecvente.
Din 1991 de când preşedintele Siad Barre a căzut de la putere peste un milion de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza războiului.

2. Ciudad Juarez, Mexico
Chiar dacă Mexic este una din ţările cele mai dezvoltate pe partea turistică datorită istoriei sale impresionante, ţara se confruntă, de asemenea, cu foarte multe crime, jafuri, răpiri, agresiuni sexuale şi droguri.
Statul Chihuahua este zona cea mai afectată, cu precădere Ciudad Juarez.
Oraşul Ciudad Juarez este situat la graniţa dintre SUA şi Mexic, are 1,5 milioane de locuitori iar recent a devenit cunoscut datorită ratelor sale şocante de violenţă. Lupte violente dintre dealerii de droguri sunt răspândite în întreg oraşul ceea ce îi face pe localnici dar şi pe turişti să nu se simtă în siguranţă.
În ultimii 3 ani peste 8000 de crime legate de droguri au avut loc în Mexic iar 50% au fost raportate în Ciudad Juarez. Statisticile mai arată că are cea mai mare rată a criminalităţii din lume: 130 de crime la 100.000 locuitori.

3. Caracas, Venezuela
Oraşul Caracas, capitala Venezuelei este o altă destinaţie periculoasă a lumii.
Potrivit raportului CNN în oraşul Caracas 510 oameni au fost ucişi în decembrie 2008. Cauzele nu sunt doar drogurile şi luptele de stradă ci şi creşterea sărăciei. Cele mai multe crime au loc în zonele sărace ale oraşului. Între 1970 şi 1990 rata sărăciei a crescut cu 300%, deşi situaţia economică s-a îmbunătăţit din cauza boom-ului petrolier, nivelul de sărăcie a rămas foarte ridicat.





4. New Orleans, USA
New Orleans este cu mult peste rata de omucidere faţă de celelalte oraşe americane de aceea a fost denumit "capitala crimelor a USA". Într-un singur an au fost raportate 179 de crime în acest mic oraş de numai 300.000 locuitori. Potrivit statisticilor în 2008 au fost asasinate cu 15% mai puţine persoane decât în 2007.
FBI a raportat 95 de omucideri în timp ce Departamentul de Poliţie al FBI 67 de crime la 100.000 de locuitori. Revista Time a făcut o comparaţie între oraşul irakian Bagdad şi oraşul american New Oreleans: în Bagdad au loc 48 de crime la 100.000 locuitori ceea ce denotă faptul că Bagdadul este mai sigur decât New Orleans.

5. Cape Town, Africa de Sud
De mulţi ani crimele sunt o problemă majoră în Africa de Sud atât pentru localnici cât şi pentru turişti. Statisticile arată că omuciderile au dispărut în societatea înaltă. Cu toate astea se înregistrează încă 50 de crime/zi. Conform ultimelor date (2009) au fost 71.500 infracţiuni de natură sexuală (în creştere cu 10%), 18.400 spargeri (creştere de 27%) şi 13.900 de jafuri (41% creştere).
Deşi Cape Town are o locaţie frumoasă este unul din cele mai periculoase oraşe ale Africii de Sud cu nivel ridicat la jafuri, violuri, răpiri şi crime. Rata criminalităţii în oraş ste de 62 la 100.000 locuitori. Potrivit poliţiei omuciderile se înregistrează deobicei în zonele mai sărace ale oraşului. Acesta este motivul pentru care călătorind singur şi utilizarea ATM-urilor pe timp de noapte nu este o idee foarte bună.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu