Top 5 cele mai frumoase grădini ale Europei

marți

Europa este continentul pentru iubitorii de călătorii şi natură. Are o mulţime de grădini frumoase pline de frumuseţi naturale. Toate aceste grădini sunt foarte bine întreţinute. Dacă doreşti să le vezi pe toate trebuie să dedici câte o zi întreagă pentru a avea timp să le explorezi fiecare colţişor.

Royal Botanical Gardens (Grădina Botanică Roială) - Londra
Este una dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume. Are peste zeci de mii de specii de plante întinse pe 300 de hectare. Dacă vrei să vizitezi această grădină trebuie să îţi prenotezi excursia din timp. Sunt atât de multe locuri minunate şi fantastice în grădină căci vei fi foarte confuz... nu ştii ce parte să vizitezi prima dată, nu ştii de unde să începi. Vei găsi acolo sere, case pe structură veche, case în palmier ... toate sunt minunate.
Intrarea în grădină costă 13.5 lire iar copiii au intrarea gratis. Orele de vizitare - zilnic începând cu 9.30 (excepţie fac zilele de Crăciun şi Revelion)

Royal Botanical Gardens (Grădina Botanică Roială) - Edinburgh - Scoţia
Grădina este situată în oraşul Edinburgh şi este răspândită pe 70 de hectare. Rock Garden şi Scottish Heath Garden sunt două amplasamente ce trebuiesc vizitate aici. Cea mai bună perioadă pentru a vizita grădina este după-amiaza. Aceasta este faimoasă datorită miilor de plante aduse din diferitele colţuri ale lumii. Zona chinezească cuprinde, cum era de aşteptat, o largă colecţie de plante chinezeşti.
Intrarea în grădină este gratuită. Totuşi dacă doreşti să vizitezi serele va trebui să scoţi din buzunar sume cuprinse între 1,20 lire (copii) şi 4,5 lire (adult). Program de vizitare - Noiembrie şi Februarie - 10.00 - 16.00; Martie şi Octombrie - 10.00 - 18.00; din Aprilie până în Septembrie - 10.00 - 19.00 Atenţie: sera se închide din Noiembrie în Februarie la ora 15.30 iar din Martie în Octombrie la ora 17.00.

Grădina Generalife din Spania
Grădina Generalife din Spania este un minunat loc situat în apropierea munţilor Sierra Nevada. Aceasta este arta secolului 13, dar acum s-a transformat într-un loc plin de trandafiri, crini şi piscine. Dacă doreşti cu adevărat să te bucuri de frumuseţe naturală într-un mediu liniştit mergi la această grădină să simţi atmosfera plăcută.
Preţul de intrare aici e 12 euro, dar sunt mai multe opţiuni, poţi vizita cetatea + grădina cu 20 de euro cu biletul albastru, cu biletul roşu care costă 150 de euro ai dreptul la 15 intrări pe an, etc. Program de vizitare: Mai-Septembrie: de luni până sâmbătă 9.00 - 14.00 şi 18.00 - 21.00 iar duminica de la 9.00 la 14.00; Octombrie-Aprilie: de luni până sâmbătă 10.00 - 14.00 şi 16.00 - 20.00 iar duminica de la 9.00 la 14.00

Nymphenburg Palace Gardens - Munchen, Germania
Puteţi întâlni aici arta secolului 17 transformată într-un loc minunat unde îţi poţi petrece dimineţile apreciind frumuseţea naturii. La început a fost o grădină mică dar apoi a fost dezvoltată într-un loc foarte apreciat de vizitatori. Există aici statui are zeilor greci, iazuri mari şi o varietate de plante şi păsări. Există chiar un loc de picnic în care vă puteţi petrece duminicile alături de familie şi prieteni.
Taxele de intrare şi vizitare a castelului şi grădinii: copiii sub 18 ani - gratis, pe site am găsit diferite excepţii de la plata taxei de intrare dar nimic concret pentru adulţi. Majoritatea zonelor de aici sunt deschise spre vizitare vara de la 9.00 la 18.00 iar iarna de la 10.00 la 16.00. Orele exacte de vizitare sunt notate pe fiecare clădire în parte.

Monet's Garden în Franţa - Grădina lui Monet
Aceste grădini sunt situate în apropierea conacului lui Claude Monet cel care a şi ajutat la organizarea acestora. Grădinile cu flori şi iazurile fac din această zonă un mic colţ de rai.
Grădina este deschisă zilnic din Aprilie în Noiembrie între orele 9.30 şi 18.00 (ultima intrare la 17.30) Tot aici găsiţi câteva grădini care nu au taxă de intrare precum şi un muzeu.

Sunt zeci de astfel de grădini în fiecare colţ al lumii. Oricând vă propuneţi să vă rupeţi de rutina zilnică măcar pentru o zi, o vizită la o astfel de grădină vă va reîmprospăta viaţa pentru o bună perioadă de timp.

P.S. - aştept poze şi descrieri ale altor grădini vizitate de voi - în Europa sau alte părţi ale Pământului.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu