Top 10 locuri de vizitat în Europa

vineri

Dacă plănuieşti să pleci în concediu şi nu ai ales încă destinaţia sau eşti confuz şi nu ştii ce să alegi "dă o raită virtuală" asupra acestor minunate ţări şi oraşe din bătrânul nostru continent.

1. Londra
Este primul oraş pe lista "must see" a Europei. Asta pentru că este un oraş incitant, plin de muzee, galerii de artă iar minunata viaţă de noapte o să-ţi facă vacanţa ceva de neuitat. Ai nevoie de săptămâni sau chiar luni întregi să apuci să vizitezi tot oraşul. Dar... se merită!

2. Roma
Este locul pentru pasionaţii de arhitectură. Pantheonul, Colloseumul, Vaticanul sunt doar câteva din monumentele ce trebuiesc vizitate. Bineînţeles motivul pentru care o să iubeşti Roma este mâncarea delicioasă.

3. Atena
Te-ai gândit vreodată să fii în locul în care Hercule se bate în jocurile tale? Nu trebuie vizitată Atena doar că eşti fan Hercule ci pentru că e minunată Grecia la capitolul istorie şi mitologie. Poţi vizita aici Acropolisul, Pantheonul, diferite muzee dar şi străzile împânzite cu magazine. De asemenea poţi vizita cu barca o mulţime de insule din jurul Greciei.

4. Paris
Oraşul îndrăgostiţilor, oraşul inspiraţiei pentru scriitori. Cu toate astea vacanţele la Paris nu sunt doar pentru indrăgostiţi şi scriitori ci pentru oricine e pregătit să aibă parte de o vacanţă pe cinste. Locurile pe care nu trebuie să uiţi să le vizitezi în Paris sunt: Notre Dame, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Sena, magazinele şi mai ales restaurantele. Parisul este unul din oraşele unice ce merită vizitate chiar dacă o vacanţă acolo poate fi puţin mai costisitoare. Dacă mergi în vacanţă cu copiii nu uitaţi să daţi o tură pe la Disneyland.

5. Praga
Praga este un alt oraş incitant din Estul Europei, oraş capitală a Cehiei. Atrage turiştii şi artiştii datorică castelelor, muzeelor, galeriilor de artă , cafenelelor şi atracţilor istorice.

6. Stockholm

Stockholm este capitala Suediei compusă din paisprezece insule. Sistemul foarte bun de transport dintre acestea face ca atracţiile turistice să fie uşor vizitate. Găsiţi aici muzee, restaurante, magazine şi o viaţă de noapte extraordinară.


7. Helsinki

Helsinki, capitala Finlandei, este un oraş ce merită vizitat mai ales pe timp de vară.


8. Amsterdam

Un oraş mic şi sigur, sofisticat ... ceea ce vă oferă o vacanţă bazată pe cumpărături, vizite, concerte, diferite evenimente şi galerii de artă.


9. Barcelona

Barcelona e cunoscut ca unul din cele mai fascinante oraşe din Europa şi este faimos prin excelenta arhitectură ce încântă ochiul trecătorului dar şi distracţia din timpul nopţii. Merge pe ideea spaniolă de cine târzii urmate de o seară îmbibată în alcool, clubbing şi dans, dans, dans.


10. Alpii

Munţii Alpi... o locaţie perfectă pentru aventurieri şi iubitorii sporturilor de iarnă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu