Top 10 locuri destinaţii de Crăciun

sâmbătă


Crăciunul este sacru si semnifica una din cele mai asteptate sarbatori. Copilasii asteptandu-l cu nerabdare pe Mos Craciun, brazi luminosi si coronite impodobite la usi... sunt momente unice cand te poti bucura mai mult decat orice alta perioada de peste an. Satui de sarbatorile petrecute in spirit romanesc sau poate pentru un schimb de experienta, merita macar odata-n viata incercat ceva nou. Avem aici o lista a locurilor unde se poate serba Craciunul in diferite moduri, clar diferite fata de traditia romaneasca.

1. Las Vegas

De Craciun tot ce trebuie sa faci e sa petreci timpul tau pretios alaturi de familie si sa faci din acesta sarbatoare una memorabila. Pentru toate acestea Las Vegasul este orasul perfect deoarece iti ofera tot ce e mai bun la capitolul lux si distractie. Cu un numar impresionant de hoteluri luxoase, magnifice decoratii, cazari in hoteluri sau moteluri low-cost (exista o competitie intre majoritatea hotelurilor, rezervarea locurilor din timp la preturi mici), Las Vegasul se claseaza pe primul loc in topul locurilor ideale de a petrece Sarbatoarea Nasterii Domnului. The Mirage - unul din cele mai mari si mai luxoase hoteluri din LA - detine in lobby un impresionant acvariu ce iti taie respiratia. Acest imens acvariu e proiectat astfel incat sa impresioneze turistii in special copiii. Are, de asemenea, un casino cu spectacole cunoscute si interesante. Tot ce trebuie sa faci ca sa fii sigur ca o sa iti petreci aici sarbatorile de iarna e sa rezervi din timp biletele.

2. Honolulu, Oahu

Oahu este o minunata insula in Hawaii care poate fi destinatia perfecta pentru mijlocul verii. Isi asteapta vizitatorii cu caldura si ii incanta cu minunata cultura traditionala si scene din natura binecuvantate. Waikiki are cateva plaji tropicale ce pot fi locuri perfecte pentru tine si familie, ce va vor oferi un Craciun confortabil, linistit si memorabill. Cand vizitezi orasul Honolulu cu toate decoratiile de Craciun si parade exceptionale pline de luminite vei putea spune cu siguranta ca vacanta a meritat fiecare banut.

3. Disneyland, Orlando, Florida

Daca vrei ca de acest Craciun sa-ti distrezi copiii la maxim du-i la Disneyland! Ce copil ar refuza o astfel de vacanta? Distractia de la Disneyland devine mai intensa in perioada Craciunului datorita decoratilor specifice. Castelul Frumoasei Adormite este luminat de 50.000 de luminite iar bradul de langa masoara 20 de metri. Uimitoarele schimbari ce au loc in preajma Craciunului sunt facute special pentru amuzamentul si distractia copiilor.



4. New York

New Yorkul iti va oferi un Craciun fantastic: spectacole, decoratii si activitati fara sfarsit. Nu uita sa treci prin Rockefeller Centre pentru a vedea cel mai frumos brad de Craciun. De asemenea nu uita sa treci cu copiii pe la renumitele magazine de jucarii - FAO Scheartz si Toys R Us, ambele situate in Times square. Ce aduce un punct in plus Craciunului in New York este iarna din aceasta perioada si bineinteles zapada.



5. Meran, Sudul Italiei

Daca iti place aventura atunci destinatia perfecta pentru Craciun este Meran, statiune construita in sec. 13. Aici ai parte de ski, drumeţii, plimbari cu bicicleta, poti schia şi sănia pe timp de noapte. Statiunea intampina vizitatorii cu hoteluri luxoase si ii incanta cu minunate decoratii.






6. Bay of Island, Noua Zeelanda


Ti-ai imaginat vreodata cum e sa-ti Craciunul pe plaja la +30 de grade? Afla ca in aceasta perioada Noua Zeelanda este in plina vara asa ca ar trebui sa te pregatesti pentru activitati specifice sezonului cald si sa serbezi Craciunul in acest loc splendid. Bay of Islands cuprinde 150 de mini-insule, plaji private, vile private si asezari pline de mister toate asezate cu fata spre oceanul verde-albastrui. Sa nu uitam de privelistea din restaurante acolo unde evident poti savura preparate deliciase din fructe de mare.


7. Edinburgh, Scotia

Cand vorbim de focuri de artificii, liste lungi de cumparaturi si cine delicioase, Edingurgh e primul oras ce trebuie sa va treaca prin minte. Cazarea se poate face la clasicul hotele Caledonian Hilton ce-ti poate oferi o sedere intima unde vei fi tratat peste masura asteptarilor.





8. Malmo, Suedia

Acest oras a fost construit in sec. 16 iar in perioada Craciunului iti ofera o armonie perfecta dintre cladiri decorate in spiritul sarbatorilor si un strop de zapada. O multime de oameni isi petrec Craciunul in Suedia si au parte de petreceri traditionale in restaurante si hoteluri asta bineinteles cu rezervarea biletelor facuta din timp. Mancaruri comune aici: peste si curcan.




9. Mexic


Pentru petrecaretii inraiti Mexico City e locul ideal. Intr-adevar Mexicul este locul unde poti petrece tot timpul anului dar in special de Craciun totul devine mai salbatic. O locatie de vis: Hotel Habita - petreceri în loungeul de pe acoperiş şi în piscina. Mâncarurile traditionale mexicane pot fi savurate la San Angel Inn.




10. Boston, Sua

Pentru un traditional si iubitor de antichitati Bostonul e locul ideal de a petrece Craciunul in primul rand pentru a vizita vechea si clasica arhitectura. Iti poti petrece timpul la stalls si la magazile sau la o cana de cafea intr-un pub cosy. Ninsoarea o poti admira in vechiul parc Boston Common chiar din geamul camerei de hotel (hotelul Beacon, construit in sec. 15)

2 comentarii:

Ralux spunea...

Votez pentru Honolulu ;)

Călător în lume spunea...

eu pentru noua zeelanda :) intotdeauna zona mai calda :)

Trimiteți un comentariu